Ανδρέας
Διακοδημήτρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το ξημέρωμα της 11ης Δεκεμβρίου 1973 με καταγωγή την Οδησσό, την Σμύρνη, την Κώ και το Πολύδροσο της Ηπείρου. Με την μυρωδιά του γλυκάνισου, των βαρελιών και της ρητίνης να σχηματίζουν την μνήμη της γεύσης του, τον Νοέμβρη του 2013 αποφάσισε να ασχοληθεί με την αγαπημένη του συνήθεια…
Σπούδασε στην Σχολή Επιχειρησιακών Σπουδών του BCA Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές WBL MBA στο πανεπιστήμιο του Middlesex στο Λονδίνο. Κατέχει πιστοποιήσεις Customers service, train the trainer της A&A Partners. Έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση Operation Procedures από την Goldaxia. Ολοκλήρωσε με επιτυχία εκπαίδευση Στρατηγικής και Ηγεσίας από το Leaders Lab.

Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε σεμινάρια με τίτλο: “Quality of service in tourism businesses και Quality of service in F&B businesses”. Διατέλεσε για 18 χρόνια γενικός διευθυντής , διευθύνων σύμβουλος και περιφερειακός διευθυντής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 4 και 5 αστέρων μικρής και μεσαίας δυναμικότητας. Παράλληλα έχει διατελέσει επίσημος συνεργάτης της πρεσβείας της Τυνησίας στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της χώρας.

Από το 2013 διατηρεί την ιδιότητα του project manager του ΜΕΖΕΝ ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις των τομέων της μεταποίησης , φιλοξενίας κι επισιτισμού . Το 2015 παρουσίασε Masterclass με θέμα τα Ελληνικά αποστάγματα στους head bartenders των 50 καλύτερων Bar παγκοσμίως και το ίδιο έτος τον χάρτη της Ελληνικής γαστρονομίας στο FoodHallen του Άμστερνταμ για λογαριασμό της Ελληνικής Πρεσβείας. Το 2017 το project ΜΕΖΕΝ βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο ΕΣΤΙΑ ως Food Business Innovator. Από το 2018 διδάσκει οινολογία , οργάνωση και διοίκηση εστιατορίου , οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουρισμό στην τουριστική ακαδημία του ΙΕΚ Δήμητρα. Κατά την περίοδο 2019-2020 συμμετείχε ως εισηγητής σε σεμινάρια Ελληνικών αποσταγμάτων σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials για λογαριασμό του INSETE.

Θεωρείται ο πρώτος Έλληνας sommelier Ελληνικών αποσταγμάτων και έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση και διάδοση τους. Από το 2021 επιμελείται την λίστα αποσταγμάτων της myspirit και αρκετών καταστημάτων εστίασης και delicatessen σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.